fbpx
Gândirea creativă la copii

Gândirea creativă la copii

Dacă sunteți de părere că gândirea creativă este o abilitate necesară doar artiștilor, atunci ar trebui să citiți postarea noastră!

Gândirea creativă se referă la abilități (soft skills) - care nu aparțin unei anumite profesii, ci afectează mai degrabă productivitatea generală și viteza de performanță a sarcinilor. Și această abilitate nu este necesară doar în fiecare meserie, ci și în viața de zi cu zi.

Apropo, vârsta nu este deloc importantă pentru gândirea creativă.

Cum dezvoltăm abilitățile de găsire a soluțiilor la copii? Cu exerciții utile! Caută exerciții noi pentru copii care par familiare. Acest lucru este ușor: la ce se poate folosi un borcan simplu? Nu există restricții, imaginația este importantă.

Folosește ambele mâini. Dreptacii își vor stimula creativitatea, în timp ce stângacii își îmbunătățesc abilitățile analitice.

Scrie toate ideile și gândurile copilului tău într-un caiet. Vei realiza în curând că există ceva semnificativ în fiecare notiță.

Fă mișcare des și odihnește-te suficient. Plimbări, jocuri de echipă, dans - toate acestea stimulează creierul. Cu cât ai mai mult sport în viață, cu atât mai repede ți se dezvoltă gândirea creativă.

Conectează-ți simțurile în viața de zi cu zi. De exemplu, încearcă să te speli pe dinți cu ochii închiși sau să vorbești fără cuvinte, doar cu ochii.

Se vor naște idei noi și experiențe noi.

Voi ce alte activitati gasiti pentru gandirea creativa?

Articole similare

logo FreeSchool

FreeSchool Education

Tel. +40 727 535 535
E-mail: contact@freeschool.ro

Social Media - FreeSchool Education