fbpx

Baza de siguranță în relații

Marcela Roman
Image

Marcela Roman

Trainer acreditat ANC, Trainer în Programare Neuro-Lingvistică
Acreditat şi recunoscut de Asociaţia Internaţională de NLP şi Asociaţia Română de NLP.
Educație

Sunt absolventă de comunicare şi un om curios, pasionat de psihicul uman, de cunoaştere si de perfecţionare continuă. Cred foarte mult în potenţialul oamenilor de a se schimba şi de a-şi croi drumul către o viaţă împlinită. Sunt de părere că oamenii se dezvoltă cel mai bine într-un mediu sigur, plin de înţelegere, acceptare şi susţinere.

Experiență

Din 2016, lucrez cu adulţii, prin intermediul cursurilor şi formărilor din domeniul dezvoltării personale: întai ca trainer corporatist şi, ulterior, în calitate de specialist în NLP. Ca profesionist, le pun oamenilor la dispoziţie contexte de învăţare şi creştere, încurajând manifestarea vulnerabilităţii şi a blândeţii pe tot parcursul acestui proces.

Descrierea cursului

Cursul se adresează adulţilor interesaţi să afle mai multe despre importanţa bazei de siguranţă în construirea şi trăirea unor relaţii hrănitoare. De asemenea, pune în perspectivă legătura dintre baza de siguranţă şi stilurile de ataşament şi modul în care acestea ne influenţează interacţiunile sociale.

În copilărie, avem nevoie ca părinţii să ne ofere protecţie fizică şi să ne îndeplinească nevoile fiziologice şi emoţionale, pentru a ne simţi în siguranţă să explorăm lumea şi să ne dezvoltăm. Ca adulţi, deşi nu ne mai jucăm cu jucării, e necesar să ieşim în lume şi să ne confruntăm cu situaţii noi şi provocări dificile. Ne dorim o cât mai bună funcţionare în toate ariile vieţii noastre, să fim relaxaţi, inspiraţi şi să avem relaţii armonioase cu ceilalţi. La maturitate, sentimentul de siguranţă este trăit prin a fi văzut, auzit, simţit, acceptat, validat şi apreciat de către ceilalţi. Atunci când ne simţim în siguranţă putem să ne asumăm riscuri, suntem creativi, ne realizăm visurile.

Image
Image

Baza de siguranţă este un concept prezent şi dezvoltat în teoria ataşamentului. Ataşamentul este o conexiune psihologică de durată, care include modul în care formăm legături intime şi emoţionale cu ceilalţi. Acesta se formează în primii ani de viaţă, în relaţia cu figura principală de ataşament (în mod special, mama). Odată cu trecerea anilor, ne dezvoltăm un stil propriu de ataşament, pe baza a ceea ce am învăţat în copilărie, care are un impact extrem de important asupra modului în care interacţionăm cu ceilalţi oameni.

Acest curs oferă participanţilor oportunitatea unei mai profunde autocunoaşteri, astfel încât să poată trăi o viaţă mai conştientă şi mai în acord cu nevoile lor.

Image
Informații curs

Durata cursului - 6 ore
(2 sesiuni a câte 3 ore)

Număr de participanți: 10 - 18

Sesiune de weekend:

  • 27 martie: 10.00 - 13.00
  • 28 martie: 10.00 - 13.00

Sesiune în timpul săptămânii:

  • 24 martie: 18.30 - 21.30
  • 25 martie: 18.30 - 21.30
10 lucruri pe care le vei afla în acest curs:
  1. ce sunt stilurile de atașament și cum se manifestă la maturitate.
  2. care este stilul tău de ataşament, dar şi al celorlalţi, astel încât sa te înţelegi mai bine şi să îi înţelegi şi pe ceilalţi.
  3. cum ne influenţează stilurile de ataşament relaţiile.
  4. ce înseamnă baza de siguranţă şi care este rolul ei în trăirea unor relaţii mai sănătoase
  5. în ce contexte, situaţii şi relatii poţi trăi baza de siguranţă
  6. modalităţi concrete prin care îţi poti crea o mai mare siguranţă în relaţii
  7. care sunt nevoile de ataşament şi cum anume poţi să le împlineşti/ exprimi, astfel încât să te simţi văzut, auzit, înţeles, acceptat şi în siguranţă
  8. cum poţi deveni tu, la rândul tău, o bază de siguranţă pentru tine şi pentru cei din jur
  9. ce înseamnă o relaţie sănătoasa din punct de vedere emoţional
  10. cum poţi reduce semnificativ interacţiunile disfuncţionale şi să stabileşti conexiuni autentice cu ceilalţi
Testimoniale

Invitație de înscriere la curs „Baza de siguranță în relații”

Vă invităm să vă înscrieți la cursul nostru, o puteți face în formularul alăturat!
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!
Te rugăm să completezi câmpul cerut, este obligatoriu!
logo FreeSchool

FreeSchool Education

Tel. +40 745 244 346
E-mail: contact@freeschool.ro

Social Media - FreeSchool Education