Copilul tău nu este familiarizat cu motivația?
Temele se fac doar după o îndelungată persuasiune, pedepse și negocieri? Nu e momentul disperării, mai bine încercați aceste 7 trucuri care vor trezi exact această motivație.
1
Bonusuri - uneori
Exact la asta ar recurge orice părinte. Dar ține cont de faptul că stimulentele pe termen lung nu vor funcționa - cerințele vor crește și dragostea pentru citit și scris nu va apărea. Dar pentru sarcini scurte poate funcționa. Luați în considerare situația.
2
Sens
Când unui copil nu-i place activitatea, principala întrebare apare logic și în general - ′′ De ce am nevoie de toate astea?" Serios, cum îndeplinești o sarcină fără sens? Și dacă un copil are nevoie de o notă bună la școală, altul are nevoie de mult mai mult. Lăudați copilul sau bifați sarcina - căutați o atitudine individuală.
3
Relevanță
Continuăm să avem sens, dar mai mult la nivel global. De exemplu: studiem limba ca să vorbim și să citim liber nu doar pe a noastră. Putem călători fără restricții lingvistice. Ne putem face mulți prieteni noi din alte țări. Oferă un motiv stabil pentru care această disciplină este importantă.
4
Emoție
Ați observat cum apare bucuria în ochii unui copil în timpul unui joc? Hai să o punem în direcția bună - pentru a câștiga board games sau misiuni, trebuie să citești bine, să numeri rapid, să ai logică și gândire strategică bine dezvoltată. Și orice lecție poate trece prin prisma jocului.
5
Într-un unghi diferit
Dacă un copil este plictisit, introduceți reguli noi sau eliminați-le cât de cât. Ieșiți din rutină, scrieți cu pixuri colorate, citiți întorcând paginile cu nasul.
6
Dă posibilitatea de a alege
Lasă copilul să ia o decizie: să citească o carte sau să ajute acasă. Așa că îi vei da libertate de alegere, îl vei învăța să fie independent și îi vei da responsabilitatea pentru activitatea aleasă.
6
Dă posibilitatea de a alege
Lasă copilul să ia o decizie: să citească o carte sau să ajute acasă. Așa că îi vei da libertate de alegere, îl vei învăța să fie independent și îi vei da responsabilitatea pentru activitatea aleasă.
7
O cursă contestată
Este în natura noastră să răspundem unei provocări. Aceasta este aceeași pasiune care ne împinge spre victorie și ne dovedește opțiunile. Stabilește obiective: 50 pagini sau 100 exemple, de exemplu. Cel mai important lucru este să stabilești provocarea din timp, să alegi ora și să începi cursa.
Tu cum îți motivezi copiii?