Când vine vorba de ființe inteligente, delfinii sunt primii care ne vin în minte. De ce sunt mai avansați decât alte animale? De ce seamănă cu oamenii? Astăzi vom alege cele mai interesante fapte.
Ca și oamenii, delfinii sunt mamifere cu sânge cald, dau naștere puilor lor, îi hrănesc cu lapte. În loc de fulgi, delfinii au piele. Pana si aripioarele difera de cele ale pestilor: au humerus si falange pe degete.
Creierul delfinului este mai greu decât cel al omului -1700 g față de 1400 g. În ceea ce privește numărul total de celule nervoase și curbe din cortexul cerebral, mamiferul marin este responsabil și el.
Învățând limbajul acestor animale, am recunoscut 14 semnale sonore, comparabile cu vocabularul persoanelor medii. Delfinii trăiesc în familii și exprimă stări emoționale stratificate asemănătoare ființelor umane. Potrivit unui număr de cercetări, delfinii au o conștiință de sine umană și intră în forme complexe de comunicare cu alți delfini, folosind propoziții structurate gramatical.
Guvernul Indiei îndepărtează delfinii din populația de animale oferindu-le alte personalități decât oamenii, ceea ce interzice folosirea lor în spectacolele de circ. Astfel, India a devenit a patra țară din lume (după Costa Rica, Ungaria și Chile), care a interzis vânarea și ținerea captivă a mamiferelor balene.
Ce fapte te surprind cel mai mult?